Translate

10 oktober 2006

Tierstag


Varje höst verkar man komma till en punkt då det är dags att fylla på akvariet. Idag dök den punkten upp (ja, redan i helgen faktiskt - då vi tog en resultatlös tripp ut till Akvarielagret i Bromma) och det blev ett besök i Stuvsta där fiskpriserna är så dyra att man ALLTID kan erbjuda 50% rabatt. Frågan var då vad man skulle fylla på med denna gång. Praktbotia är en självklarhet och jag ville absolut ha ett kakaduapar också, men resten? Dvärggurami är bland det vackraste som finns, men Maria uttalade en grym förbannelse över den idén: "De DÖR ju PÅ EN GÅNG!" ett stim kardinaltetror är också väldigt vackert, men det börjar bli SÅ tjatigt. Så, alltså, hållbar fisk i mellan- till övre skiktet - ja, det blev ju det vanligaste av det vanligaste då, men ändå något som aldrig någonsin bott i vår familj: Svärdbärare! :) Så var det bara Linus lilla akvarium kvar att fylla. "Sköldpaddor! Sköldpaddor! Sköldpaddor!" skanderade massorna, men jag lyckades avstyra. Salamandrar fick räcka - fast de skulle inte komma in förrän nästa onsdag så det fick bli en liten Kuhli till tröst så länge.


Med hela familjen samlad i en djuraffär sådär händer det sig att lille Chili också blir ihågkommen - och i synnerhet när de varit förutseende nog att hänga fram hamsterkoppel mitt i Marias blickfång. Ett sådant följde självklart med hem, och Chili blev så glad så glad att han låssades att han aldrig gjort något annat än gått i koppel - visste precis hur det gick till (inklusive försök att gnaga av det när matte tittar åt ett annat håll).


Dagen asvlutades med en övningskörningstur genom Södertälje city. Det gick väldigt bra - vi lyckades identifiera två brister att öva bort (åsså kan hon FORTFARANDE inte det där med teckenspråk och så'nt. Det kom en idiot och tutade och hade synpunkter på en sen ändring i färdplanen, trots att han borde ha sett att den ursprungliga planen aldrig skulle kunna genomföras eftersom det var körförbud åt det hållet vi blinkade först - och Maria gjorde misstaget att bara låta honom köra nöjd därifrån - ingen ilsken tuta, ingen bländning, inget finger och hon vägrade köra ikapp honom och preja honom av vägen. Suck!) Allt annat fungerar utmärkt. Nu får hon snart inte bli bättre - JAG vill köra BÄST!

Skicka en kommentar