Translate

11 oktober 2006

Apistogramma Cacatuoides


Här är den nye kakaduaciklidhannen - sydvästra kökshavets stolthet. Pappan i det förra paret visade sig ju vara en barnamördare, som älskade sin avkomma så mycket att han slukade allihop under minuten det tog för mig att klättra upp på vinden och hämta yngelakvariet. Jag hoppas att den här nya får samma chans - och att jag hinner rädda några av dem nästa gång.


Dagens tomtefenomen: Efter ett antal genomletningar av hela huset och alla pappershögar, inklusive en liten hög med två veckobrev och ett schema på bänken i hallen, dök Marias superviktiga anteckningsbok upp på bänken i hallen under ett par veckobrev och ett schema :)


Dagen avslutades med en övningskörningstur genom Gamla Stan och Söder och det gick så bra så bra - Maria har lärt sig se enkelriktatskyltar! Hurra! Alla utom en enda liten liten, åtföljd av ett antal påbudsskyltar som envist pekade åt motsatt håll - klart man blir misstänksam när skyltningen är SÅ övertydlig. Nä, det är något skumt med det här, tänkte visst Maria och försökte svänga mot pilarna... Bra tänkt. Man ska aldrig lita på myndigheterna... nåväl, det var nog det sista misstaget hon behövde lära sig, så nu gäller bara att hitta en strötid eller tvingas vänta ända till slutet av november med uppkörningen.

Skicka en kommentar