Translate

25 augusti 2010

Piratkampanj

Idag inleds piratpartiets gigantiska reklamkampanj - På The Pirate Bay, med flera miljoner besökare varje dag.Snyggt, snyggt mycket sny...fult :)
Betydligt mindre spektakulära är de små Facebookannonserna:...men frågan är vilka som egentligen ger mest. Annonsen på Pirate Bay drar blixtsnabbt ifrån i antal visningar, men hur många är unika svenska påverkbara väljare? Förhoppningsvis ger den en sista puff i rätt riktning åt ett antal förstagångsväljare. Facebookannonserna lever i större konkurrens och visas inte lika ofta, men den första har ändå uppnått hela två miljoner visningar sedan 2:a augusti, och de andra två har drygt en halv miljon visningar sedan en dryg vecka tillbaks. Under samma tid har jag sett en enda spaltannons från ett konkurrerande parti på Facebook. Annonserna länkar (precis som ovan) till tre av de fina och pedagogiska youtubeklippen, och förhoppningsvis träffar de ett antal av alla de som inte förstått att det handlar om viktigare frågor än fildelning - en insikt som valresultatet kanske blir bäst av att rent av undanhålla från bay-surfarna ;)

"Varannan svensk köper piratkopior", skriver pappers-DN idag och konstaterar även att få verkar "tro att omgivningen skulle reagera negativt för att de handlar piratkopierade varor. -Många tänker att det är något som de flesta gör". Varannan svensk... och ändå går inte originaltillverkarna under. Det visar återigen på hur verklighetsfrämmande patent- och upphovsrättslagarna är och hur lågt folkligt stöd dagens system har (och detta trots att undersökningen DN skriver om var beställd av Awapatent, som nog egentligen hade velat bevisa något helt annat). Skulle DET vara en livsviktig fråga så skulle Piratpartiet få egen majoritet i riksdagen i höst, men som Rick säger "Ni förstår inte, det är lite större än så". Hotet mot de medborgerliga rättigheterna är idag så pass stort och allvarligt att få verkar kunna ta det till sig och därför ger DE livsviktiga frågorna inte ens en säkrad plats över 4%-spärren trots att endast en handfull personer verkligen vill leva i det totalitära samhälle Alliansen och de Rödgröna håller på att bygga. Det nya arbetarpartiet är inte det nya arbetarpartiet, de är de nya kommunisterna (vilket ju i sig inte behöver vara något ont, om det inte vore för att det är de otäcka bitarna, som STASI, man återupplivat och inte några fina tankar om gemensamhet).
Skicka en kommentar